Première filmdocumentaire ‘Bestemming: Haven van Zeist’, groot succes

De première  van de nieuwe filmdocumentaire van Rozenhuis Producties: Bestemming: Haven van Zeist vond plaats in een uitverkocht Figi.
Op het laatste moment werd besloten de première niet plaats te laten vinden in de Willem Pijper zaal maar in de grote Hendrik Marsman zaal. Dat was maar goed ook want de zaal was  uitverkocht. De reacties waren zeer enthousiast.
De documentaire gaat over de geschiedenis de Biltse en Zeister Grift. Het is een filmverslag van de reis per boot over deze vergeten vaarweg tussen Utrecht en Zeist.
Over de Biltse en Zeister Grift werden drie eeuwen lang de goederen getransporteerd tussen Zeist, Utrecht en Amsterdam. Tot de jaren dertig van de vorige eeuw beschikte Zeist over een haven.
Wij, Pieter Veraart en Kees Kort, maakten opnieuw de reis per boot over De Grift van Utrecht naar de oude haven van Zeist. Wij waren benieuwd of de Grift nog bevaarbaar zou zijn en of de oude haven van Zeist ook in deze tijd nog per boot te bereiken is?
De documentaire is een filmverslag van die reis vol met lastige obstakels én met beelden en verhalen over een vergeten vaarweg tussen Utrecht en Zeist.
Rozenhuis Producties werkte voor deze filmproductie samen met het Zeister Historisch Genootschap (ZHG).

De documentaire is DVD uitgebracht en te koop via het ZHG.