Première:”Retourtje Den Dolder, het erfgoed van de Willem Arntsz Hoeve”

Tijdens het historisch weekeind op het terrein van de W.A. Hoeve in Den Dolder vond de première van de documentaire “Retourtje Den Dolder, het erfgoed van de Willem Arntsz Hoeve” plaats.  De documentaire werd  regelmatig vertoond tijdens het historisch weekeind.

Pieter Veraart en Kees Kort van Rozenhuis hebben op eigen initiatief een korte documentaire over de Willem Arntz Hoeve in Den Dolder gemaakt. Doel van de documentaire is in kort bestek de geschiedenis te belichten van het terrein van de WA-Hoeve en het unieke karakter van de prachtige gebouwen en de situering hiervan in het landschap. Slechts weinig inwoners van Zeist/provincie Utrecht zullen dit waardevolle erfgoed kennen. Via de documentaire kan een grotere groep, inwoners van Zeist en de provincie Utrecht hiervan kennis nemen.

De reportage over de geschiedenis van de WA-Hoeve biedt relevante achtergrondinformatie ten behoeve van de actuele discussie over het terrein. De gemeente Zeist bestudeert thans samen met betrokkenen de verschillende mogelijkheden voor de herontwikkeling van het terrein (de instelling voor psychiatrie Altrecht gaat terrein verlaten).

De reportage zal te zien zijn op RTV Slotstad. Daarnaast zal hij getoond worden op diverse bijeenkomsten die in het najaar plaats vinden met als thema de geschiedenis en de toekomst van het terrein in Den Dolder.